Verstelbare roestvrijstalen kabel 3,2 mm

Verstelbare roestvrijstalen kabel 3,2 mm
Productdetails

Onderdeelnr .: PCD3.2-C175

Verstelbare roestvrijstalen kabel

a) De kabelbeugel is gemaakt van roestvrij staal, zorgt voor de sterkte en kan niet gemakkelijk worden vervormd.

b) Andere kabellengte kan worden aangepast.

c) Geschikt voor kabelhangsloten om meerdere stroomonderbrekingspanelen te vergrendelen.

 

Onderdeelnr.

Beschrijving

PCD3.2-C175

Kabeldiameter 3,2 mm, lengte 175 m m

PCD3.2-C250

Kabeldiameter 3,2 mm, lengte 2 50 m m

PCD3.2-C300

Kabeldiameter 3,2 mm, lengte 3 00   m m

Kan Lockout-tagout bijna 100% inspectie- en onderhoudsongevallen voorkomen? Ja

Uit gegevens van het Amerikaanse bureau voor arbeidsstatistieken blijkt dat 80 procent van de schade aan apparatuurreparaties wordt veroorzaakt door het niet afsluiten van het apparaat, 10 procent door iemand anders die het apparaat start, 5 procent door het niet controleren van potentiële energie en de andere 5 procent meestal veroorzaakt door het afsluiten van de energiebron zonder te bevestigen of de afsluiting daadwerkelijk effectief is.

Case study:

16 februari 2005, een raffinaderij vloeibaar gas workshop 1500 ton / jaar zwavel herstel apparaat uitlaat rookkanaal doorgebrand, noodstop behandeling. Om ongeveer 18.20 uur op 19 februari kwam een migrerende werknemer van de constructie-eenheid de oven binnen en verwijderde de keermuur in het midden van de oven die naar de e-101 richting van de primaire condensor leidde. De werkplaatstechnicus trok vervolgens een jumpsuit, een verlichtingstoorts en een filter (anti-waterstofsulfide) gasmasker aan en ging de oven in voor inspectie. Ongeveer 5 minuten later vond de monitor geen beweging in de oven, ging onmiddellijk de oven in om de technicus te redden, haastte zich naar het ziekenhuis, maar slaagde er niet in om te redden, stierf.

De directe oorzaak van het ongeval: omdat de tweetrapsmengklep verbonden met de inlaatpijpleiding van de tweetrapsomzettingsreactor in een semi-open toestand was, werd stikstof in de bovenkant van de zwavelgenerator gegoten vanaf de ingang van de twee -stapconversiereactor door de tweetrapsmengklep, en stierf aan stikstofverstikking toen de betrokken partij de oven binnenging voor een diepe inspectie.

Indirecte oorzaken van het ongeval: de werkplaats heeft geen speciale persoon aangesteld die verantwoordelijk is voor het afdichten van de blindplaat, heeft geen registratieformulier voor het afdichten van de blindplaat opgezet en heeft de secundaire mengklep die de bovenkant van de zwaveloven met de inlaatpijpleiding verbindt niet geblokkeerd van de secundaire conversiereactor. Dit verborgen probleem werd niet gevonden in de daaropvolgende test en inspectie. Dit is een belangrijke oorzaak van het ongeval.

Daarom kan een goede LOTO in zekere zin bijna 100% van inspectie- en onderhoudsongevallen voorkomen.

Onderzoek