Schakel de operationele reparatiepomp in

I. ongevalgeschiedenis

Een ochtend in februari, een fabriek onderhoud personeel onderhoud water bron booster pomp. Werkvergunning persoon stopt de werking van de pomp, in de stroomuitval maatregelen, omdat 380V handvrachtwagen type schakelaar bedieningsmechanisme kaart, de schakelaar niet wordt getrokken naar de "onderhoudspositie", nog steeds in de "operatie" positie. Nadat de licentiegever en de persoon die verantwoordelijk is voor het werk dit ter plaatse bevestigen, na de overeenkomst, het bord "niet sluiten en niet werken" ophangen en het onderhoudswerk beginnen.

Tijdens het onderhoud inspecteerde de monitor de schakelruimte en ontdekte dat de schakelaar van de boosterpomp in de bedrijfsstand stond. Hij nam het bord zonder toestemming en probeerde de schakelaar naar de "onderhoudspositie" te openen. Wanneer u dicht opent, drukt u op de knop "sluiten", schakelt u in de buurt, hebt u een gedesintegreerde boosterpomp gestart, een onderhoudspersoneel haastig om te ontwijken, het risico op ernstig persoonlijk letsel.

Oorzaak- en belichtingsproblemen

1. De exploitant overtreedt de voorschriften ernstig en haalt de schakelaar niet naar de "onderhoudspositie" zoals vereist door het werkticket. De schakelaar werkt nog steeds

Werken;

2. De persoon die verantwoordelijk is voor het werk overtreedt serieus de regels en voorschriften, wetende dat de schakelaar zich nog steeds in de "lopende" positie bevindt en geen maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat het pomplichaam plotseling draait, dus hij / zij gaat ermee akkoord om te beginnen het werk en is niet verantwoordelijk voor de leden van het werkteam;

3. De bedieningsmonitor schendt ernstig de regels en voorschriften en voert zonder autorisatie elektrische bediening uit om te voldoen aan de procedures van het gebruiksticket.